.

Sponsoren pagina

indianenmaskers.jpgmaankinderen.jpgmaankinderen halve maan.jpgdoorkijkje.jpgindianenmaskers.jpgmaankinderen.jpgmaankinderen halve maan.jpgdoorkijkje.jpg

 

U kunt hiernaast in het menu klikken op het product dat uw interesse heeft of het hele aanbod bekijken door naar beneden te scrollen.

 

De code achter het product geeft aan voor welke bouw het geschikt is:

O Onderbouw 1/2

M Middenbouw 3/4/5

B Bovenbouw 6/7/8

A Alle klassen 1 t/m 8

.

.

 

.

 

Sponsoren acties

Ook voor Kunstwijs wordt het steeds moeilijker om met alle bezuinigingen goede producten te ontwikkelen voor de basisscholen. Op deze pagina zullen binnenkort verschillende projecten worden aangeboden waaraan bedrijven een bijdrage kunnen leveren. In eerste instantie is deze sponsoringactie bedoelt voor Kunstwijs Winterswijk. Over de voortgang van Kunstwijs Berkelland is op dit moment te weinig bekend .

De scholen in Winterswijk werken met Kunstmenu's. De bedoeling is dat alle kinderen van het basisonderwijs in Winterswijk in groep 8 kennis hebben gemaakt met alle disciplines. Dit betekend dat ze  met muziek, beeldende vakken, dans en theater en cultureel erfgoed ( ook dialect) hebben kennisgemaakt. Kinderen hebben culturele vakken nodig om zich beter te ontwikkelen. De effecten die dit heeft kunt u lezen op onze pagina ' kunstmenu' .

Om een voorbeeld te noemen: Het afgelopen jaar hadden 4 scholen dans en muziek op het programma staan. Kunstwijs heeft een programma gemaakt voor alle klassen van die scholen. De klassen hadden daardoor workshops van artiesten op school maar ook konden ze een voorstelling bezoeken. Doordat we met veel kinderen waren kon er gezamenlijk ingekocht worden waardoor de kosten lager uitvielen. Voor een enkele school zou dit niet haalbaar zijn geweest. Ook hebben kinderen uit groep 4 en 5 zewlf een voorstelling voor de ouders gemaakt en dit in Boogie Woogie laten zien. De aangeboden workshops bestonden uit:, dans op school, het maken van een rap, de kinderen als DJ, muziekspellen voor de onderbouw als Woeste Willem en Peter en de Wolf, alternatieve oplossingen op dans en muziek, dansen met licht, alternatieve muziekinstrumenten, de geschiedenis van de popmuziek.

Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld de ontwikkeling van een beeldend project. Door gebrek aan financiele middelen komt dit niet af en kan het nog steeds niet aangeboden worden. Het project heet ' Wereld van papier' . Het is een schoolbreed project dat is ontwikkeld door 4 kunstenaars. De kinderen bouwen hier een restaurant van papier . Ze kiezen hier voor een bepaald thema bv jungle. Met alle technieken die er zijn op het gebied van papierbewerken maakt elke klas zijn eigen onderdeel. Uiteindelijk staat er een restaurant waar je doorheen kunt lopen en waar de tafels gedekt zijn om zo aan te schuiven. Naast verschillende vaardigheden leren de kinderen hier ook veel over de geschiedenis en het maken van papier.

 

.

 

.

. .
.

 

.

 

.  
.

 

. .

 

.

.

.

.

.

 

.

 

.

 

.

 
  Home/menu/leerlijnen/deskundigheidsbevordering/procedures/aanbodberkelland/aanbodwinterswijk/inschrijven/contact