KunstWijs Berkelland                                

Berkelland: Rita Rikhof Julianastraat 12/A 7161 CR Neede

 Tel:06-17179376  of 053-4317317 

Mail: ritarikhof@kunstwijs.org


AANBOD BERKELLAND

Beeldend

Florentien Koosterman( beeldend)

cultureel erfgoed

dans

literatuur

multimedia

muziek

theater en toneel

aanbod leerkrachten

Diversen

Lesmateriaal

projecten

voorstellingen

inschrijfformulier

contact

Aanbod Winterswijk

Algemeen menu KunstWijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KunstWijs

Naar kunst kijken, cultuur snuiven, ervaren en beleven maar vooral de verwondering brengen, dat is wat KunstWijs Berkelland de leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs wil brengen.

De Triangel, centrum voor muziek, theater en dans, vrij gevestigde kunstaanbieders van alle disciplines uit de omgeving (zowel professionals als goede amateurs met onderwijservaring) en erfgoed instellingen werken samen met KunstWijs om een breed en interessant aanbod aan te bieden.

KunstWijs is het loket om de verbindingen te leggen, te versterken en te onderhouden. De kwaliteit staat daarbij altijd voorop.

Voor u ligt het aanbod van het schooljaar 2010-2011

In de huidige brochure is ook ingegaan op de vraag van het onderwijs naar kunst en cultuur gerelateerd lesmateriaal dat in het basisonderwijs gebruikt kan worden. Voorbeelden hiervan zijn: “De tafels van vermenigvuldiging al zingend leren” of liedjes over onderwerpen uit de Canon van de Geschiedenis

KunstWijs en de cultuurvisie nota

In de cultuurvisie nota 2008 van de gemeente Berkelland is aangegeven dat “educatie begint op de basisschool en op de bevordering van cultuureducatie op de basisschool moet het gemeentebestuur haar pijlen dan ook zeker richten……”

Zoals gemeld is cultuureducatie een speerpunt van het beleid. Men wil “een permanente en goed onderbouwde vorm van cultuureducatie op de basisscholen in Berkelland tot stand brengen”.

Op 1 juli 2008 is KunstWijs gestart met deze opdracht.

Wat betreft de uitvoering heeft de gemeente er verder voor gekozen om het bureau van KunstWijs onder te brengen de organisatie en het gebouw van de Triangel in Neede.

Sinds juni 2010 is er naast KunstWijs Berkelland nu ook KunstWijs Winterswijk. De beide coördinatiepunten werken nauw samen.

 KunstWijs en Edu-Art en de veranderende kerntaken

KunstWijs had voor een groot deel een uitvoerende taak en coördineerde vraag en aanbod op het gebied van cultuureducatie (inclusief erfgoed in Eibergen en Borculo) in de gemeente Berkelland. Het aanbod van KunstWijs (www.kunstwijs.org) is zowel actief, reflectief als receptief. KunstWijs helpt scholen met het invullen van “op maat” aanvragen (culturele week, afscheid, opening of feest met culturele invulling), organiseert inspiratiedagen en brengt cultuuraanbieders en onderwijs in contact met elkaar. Deze taak wordt door de gemeente gesubsidieerd.

Edu-Art begeleidde in Borculo en Ruurlo ook de Culturele Commissies met de invulling van de CJP’s (Culturele Jaar Programma’s). Deze uitvoerende taak zal nu worden overgedragen aan KunstWijs, want Edu-Art heeft een meer beleidsmatige opdracht gekregen. Dit wil zeggen dat zij adviseert in cultuureducatie, ICC-netwerken en trainingen organiseert, scholing verzorgt en partijen verbindt. Deze adviestaak wordt gesubsidieerd door de provincie.

KunstWijs en Edu-Art zorgen samen voor een goede afwikkeling van bestaande afspraken en zullen blijven samenwerken in de nieuwe vorm.